Steekas afgebroken en een gebogen tussenas

 

Soms zit het mee, maar met een 109 zit het technisch ook vaak tegen.

Op de foto links voor zie je dat het wiel enigszins scheef staat. Ook was er wat trilling te bemerken in het stuur hetgeen duidelijk van het linker voorwiel kwam.

Ben even naar Wiwo geweest voor controle. Men dacht dat de bovenste fusee-pen gebroken was. Echter bij vervanging van de fusse-pen bleek het toch erger te zien. De steekas bleek doormidden te zijn. Die as is een bolk solide metaal, dus hoe dat kan ???

 

Wiwo had nog een 2e hands steekas liggen. Echter het was lastig om de as te plaatsen. Uiteindelijk is het toch gelukt maar toch bleef het wiel enigszins scheef staan. Daarna de tussen vooras goed bekeken en die bleek enigszins gebogen! Wellicht als gevolg van de keer dat ik wat te onstuimig was tijdens terreinrijden in ‘de Kuil van IJmuiden’. Tijdens de maanden daarna is hoogstwaarschijnlijk de tussenas nog verder verbogen waardoor al deze problemen zich voordeden. Complete tussenas eraf en een 2e hands ’nieuwe’ as monteren. Wiel staat weer recht en het karretje rijdt weer als een zonnetje!    

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steekas doormidden