Welkom

 

Mijn naam is Jan Koppen (54), en ik ben de beheerder van de LandRoverSerie3 site. Ik ben serie3 liefhebber sinds mijn jeugd. In die tijd waren de serie 2 en 3 Land Rovers heel stoer en stonden voor avontuur en vrijheid. Als je eens mocht meerijden,’’ was je ’de hemel ten rijk’. Er ooit een kunnen bezitten, kwam niet eens in je op! In die dagen waren de serie 2 en 3 Land Rovers zonder meer gezichtsbepalend  voor het straatbeeld. Het karakteristieke uiterlijk, de olievlekken op de pakeerplaats, en de blauwe rook tijdens het opstarten, zijn enkele zaken die bij menigeen een reactie van herkenning en nostalgie oproept. Daarnaast heeft het optreden van de serie 3 Land Rover, in o.a. de Camel Tropfy’s  en natuurlijk de TV-serie Daktari, gemaakt, dat de serie 3 Land Rover in ons geheugen gegrift staat. Vandaag de dag is de Serie 3 gelukkig een auto, die in de classic-car wereld veel liefhebbers kent.

 

Voor wie is de site?

 

Voor iedereen die in de Land Rover serie3 geïnteresseerd is, biedt deze site informatie. 

Velen duizenden die tussen ongeveer 1974 en 1990 in militaire-dienst zijn geweest, zullen zich de Laro 109 en de Laro light-weight herinneren.  Omdat de ex NL leger 109 mijn meeste belangstelling heeft,  is vooral veel informatie over de voormalig Nederlandse leger 109s, op deze site te vinden.

Mocht jezelf nog leuke Land Rover foto’s hebben uit je diensttijd, stuur ze dan naar me op en ik plaats je foto’s op de site!

Voor een impressie van Land Rover Serie 3 rijden, klik op de volgende link :

http://www.youtube.com/watch?v=wzfWmiSIrLw&feature=youtube_gdata

 

Laatste update is van 13 januari 2015

 

Veel plezier en rij veilig.

 

Jan Koppen

E-mail: info(at)landroverserie3.nl

 

 

LandRoverSerie3.nl

Terfwoorden:

Land Rover landrover LandRover Serie3 Serie 3 III SerieIII serie3 serieIII S3 109 ex Nederlandse leger NL Camel Trofy's militaire dienst oorlogsjaren Smoelenboek Solihull Willy Jeeps inch 88 Serie IIA 2A 2 aluminium Stage 1 V8 County Defender ambulances gemodificeerd modificaties Laro LARO's diesel dieselmotoren NEKAF Handboeken Links verschillen Opschriften NATO eisen Landmacht 24 volt echelon Ron Bolleboom Landro Wiwo wielverkenner